c S
Okoljsko ministrstvo nevladnikom sredstva za 12 projektov 24.09.2018 07:30 Ljubljana, 21. septembra (STA) - Ministrstvo za okolje in prostor je preko javnega razpisa za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij, ki delujejo na področju ohranjanja narave, okolja in prostora, za letos in prihodnje leto dodelilo skupaj 427.000 evrov sredstev. Sofinanciralo bo 12 projektov od 21 prijavljenih, so sporočili iz ministrstva za okolje in prostor.

Sofinancirani projekti so Še smo tu - domorodne vrste še nismo izrinjene, Izhodišča za krajinsko politiko, Partnersko urejanje javnega prostora, Zagovorniki okolja - zelena svetovalnica, Konferenca trajnostne gradnje - trajnostna gradnja, obnova in upravljanje objektov, učinkovita raba energije, Klima za podnebje - ustvarjamo družbeno klimo za ambiciozne podnebne ukrepe, Plastika naša vsakdanja, Ne več, ampak bolje, Spodbujamo hojo kot prometno prakso - pešec, Vsi odtenki zelene, Planetu Zemlja prijazna šola oz. vrtec, Naj te zapelje zelena mobilnost.

Ministrstvo, ki je ta razpis objavilo 9. marca, vrsto let podpira izvedbo projektov nevladnih organizacij in si prizadeva za krepitev dialoga. Na področju okolja in prostora so nevladne organizacije pomemben akter sodelovanja, saj gre za interesno povezane posameznike, ki se zavedajo svoje družbene odgovornosti in s svojim delovanjem sledijo načelom varstva okolja in narave ter načelom trajnostnega razvoja na področju okolja in prostora, so še zapisali v ministrstvu.