c S
Na kratko iz gospodarstva 24.09.2018 07:30 Ljubljana, 21. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Iz Salusa so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili, da od Agencije RS za varstvo konkurence (AVK) v zadevi presoje koncentracije Salusa in Sanolaborja še niso prejeli odločbe, tako tudi ne morejo potrditi informacije, da je AVK ocenila, da je koncentracija skladna s pravili konkurence in ji ne nasprotuje. Salus in Sanolabor sta pogodbo, po kateri bo Salus postal 58-odstotni lastnik Sanolaborja, podpisali konec maja. Izrek v tej zadevi je bil na spletni strani AVK dostopen še v četrtek, danes pa ga na spletni strani ni več. STA na pojasnilo AVK, zakaj so izrek umaknili s spleta, še čaka.

Upravni odbor družbe Hit Larix je v časopisu Delo objavil razpis za mesto izvršnega direktorja družbe. Kandidati morajo med drugim imeti visoko izobrazbo tehnične, ekonomske, pravne ali druge ustrezne smeri in vsaj pet let delovnih izkušenj. Prijave bodo zbirali do 5. oktobra, upravni odbor bo izbranega kandidata imenoval za štiriletno mandatno obdobje.

Mol je v četrtek odprl 47. bencinski servis v Sloveniji, ta stoji v Kranju in je tudi prvi Molov bencinski servis na Gorenjskem. Bencinski servis stoji na Cesti Boštjana Hladnika 4 in bo potrošnikom poleg goriv nudil tudi celovito Fresh Corner ponudbo, so sporočili iz družbe.

Evropska komisija in Tirolska kot predsedujoča strategiji EU za alpske regijo (EUSALP) sta objavili razpis, ki je namenjen mladim in imajo ideje in projektne rešitve o tem, kako lahko Alpe postanejo sodoben, privlačen in trajnosten življenjski prostor. Rok za oddajo projektov je 31. oktober, pet izbranih projektov pa bo predstavljenih na letnem forumu EUSALP oz. rednem letnem kongresu, ki bo potekal novembra v Innsbrucku, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Slovenska industrija jekla (Sij) je na spletni strani Ljubljanske borze objavila informacije v zvezi s pogoji obveznic z oznakama SIJ4 in SIJ5. Sij je namreč v četrtek sklenil posojilno pogodb z družbo Dilon v višini 4,425 milijona evrov in z zapadlostjo 31. december. Dano posojilo je skladno s pogoji in obema prospektoma o uvrstitvi Sijevih obveznic v trgovanje na organiziranem trgu.

Krka je v obdobju od 14. do 20. septembra na Ljubljanski borzi odkupila 5682 lastnih delnic v skupni vrednosti 320.661 evrov. Skupno število lastnih delnic po omenjenih nakupih se je zvišalo na 814.740, kar predstavlja 2,484 odstotka vseh izdanih delnic, je družba objavila na spletni strani Ljubljanske borze.