c S
Direktorica celjskega mladinskega centra razrešena nezakonito 24.09.2018 07:31 Ljubljana, 22. septembra (STA) - Pred dvema letoma razrešena direktorica Celjskega mladinskega centra Glorjana Veber je na družbenem omrežju objavila novico, da ima v rokah pravnomočno sodbo, da je bila razrešena nezakonito. Šlo je za napako v postopku razrešitve, o vsebini upravno sodišče ni odločalo. Vebrova pa je že po razrešitvi vse očitke zavračala.

Vebrovo je mestni svet razrešil junija 2016, za začetek postopka razrešitve je mesec prej glasovala velika večina, proti je bil po poročanju časnika en sam svetnik. Vebrovi so očitali slabo poslovanje zavoda, ki je imel leta 2015 47.000 evrov izgube, primanjkljaj je poravnala občina.

Poleg primanjkljaja so Vebrovi še očitali, da ni poskrbela za sprotne analize poslovanja, da ni obvestila sveta zavoda in občine, da ima mladinski center že ob polletju izgubo, oziroma je zatrjevala, da te sploh ni, ter da je brez soglasja sklepala tudi posojilne pogodbe z njenim lastnim zavodom. Vebrova je na očitke odgovarjala, še preden so začeli postopek za razrešitev, in pojasnjevala, da jo je zavedlo računovodstvo, občinski zavod Desetka.

Na sejo mestnega sveta, kjer so jo pričakovali, da bi ponovno odgovorila na vse očitke, je ni bilo. Kljub temu so jo razrešili, glede na sodbo upravnega sodišča očitno malce prehitro, pišejo v Delu. Morali bi ji dati možnost, da bi povedala "o dejstvih in okoliščinah, na podlagi katerih je bila izdana odločitev glede razrešitve", kot je Vebrova objavila na družbenem omrežju. Že kmalu po razrešitvi junija 2016 je sicer v sporočilu zapisala, da so jo svetniki razrešili, ne da bi obravnavali njeno pisno izjavo na poziv o postopku njene razrešitve.

Sodba upravnega sodišča je pravnomočna. Ali bo občina vložila revizijo na vrhovno sodišče, še ni jasno. Svojega dela tudi še ni končala policija, Celjski mladinski center je namreč Vebrovo lani kazensko ovadil, še navaja časnik.