c S
Na kratko iz gospodarstva 21.09.2018 07:27 Ljubljana, 20. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družbo KS Naložbe bo tudi v prihodnje vodila Tanja Petročnik, tako je danes sklenil nadzorni svet družbe. Petročnikova bo nov šestletni mandat direktorice nastopila s 1. oktobrom, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je v postopku presoje koncentracije Salusa in Sanolaborja ocenila, da je ta skladna s pravili konkurence in ji ne nasprotuje, izhaja iz objave na spleni strani AVK. Salus in Sanolabor sta pogodbo, po kateri bo Salus postal 58-odstotni lastnik Sanolaborja, podpisali konec maja.

Nadzorni svet javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana je v sredo podal pozitivno mnenje k poročilu o realizaciji finančnega načrta sklada za prvo polletje ter izdal soglasja k spremenjenem in dopolnjenem pravilniku o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v skladu in k izvedbi postopka prodaje zemljišč na Viču in v Šiški. Podal je tudi soglasje k investicijskemu programu za projekt gradnja stanovanjske soseske Brdo 2 v Ljubljani ter se seznanil z informativno prednostno listo prosilcev za oskrbovana stanovanja v najem, so danes sporočili iz sklada.

Trženjsko svetovalna in raziskovalna agencija Valicon je sklenila partnerstvo z globalno komunikacijsko platformo Infobipom, namenjeno podjetjem. Valicon in Infobip bosta z uporabo Infobipove OMNI rešitve nadgradili nabor trženjsko-raziskovalnih storitev z novo rešitvijo Smart Profiler Feedback, ki združuje funkcionalnosti odziva v realnem času, izboljšano analitiko in avtomatizacijo. Z uporabo Infobipove OMNI rešitve bodo podjetja lahko izbrala optimalne kanale komunikacije za specifične vrste sporočil, kot so na primer sporočila SMS, sporočila preko številnih aplikacij, ki omogočajo klepet, email, glasovna in RCS sporočila, ter potisna sporočila znotraj aplikacij, so danes sporočili iz Valicona.

Skupščina podjetja Javna razsvetljava bo 25. oktobra na zahtevo delničarja, ciprske družbe Gaddoel, razpravljala o rezultatih poslovanja nekdanje uprave in o vplivih na družbo, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.