c S
Blagovno znamko Polzela in zaloge izdelkov kupili Estonci 20.09.2018 15:19 Polzela, 20. septembra (STA) - Stečajnemu upravitelju Tovarne nogavic Polzela Zlatku Hohnjecu je danes na prvi javni dražbi uspelo prodati blagovno znamko Polzela in zaloge gotovih izdelkov. Kot je za STA povedal Hohnjec, je premoženje prodal po izklicni ceni, ki je bila postavljena pri nekaj več kot 389.000 evrov. Kupec pa je estonski Sirekar Hulgi OÜ.

Podjetje Sirekar Hulgi OÜ, ki je znan dobaviteljev tekstilnih izdelkov blagovnih znamk visoke kakovosti v Evropi, ima strateški načrt ponovno vzpostaviti in nadalje razvijati blagovno znamko Polzela, so sporočili iz družbe.

Z 20-letnimi izkušnjami na baltskih tržiščih in prisotnostjo na večini vzhodnih trgov, kot so Rusija, Češka, Slovaška in drugi, namerava podjetje razviti blagovno znamko Polzela kot močno, mednarodno prepoznavno visoko kakovostno blagovno znamko. Obenem bodo imeli tudi slovenski potrošniki možnost širše ponudbe izdelkov drugih blagovnih znamk, ki jih ima podjetje Sirekar Hulgi OÜ v svojem portfelju in jih namerava distribuirati tudi v Sloveniji, navajajo v družbi.

Podjetje se je odločilo za nakup blagovne znamke Polzela na osnovi svoje strategije natančne izbire modnih blagovnih znamk z velikim tržnim potencialom. Blagovno znamko Polzela ocenjujejo kot eno najbolj prepoznavnih in kakovostnih blagovnih znamk na področju modnih nogavic.

Kot zelo uveljavljena blagovna znamka v Sloveniji in v regiji je Polzela v preteklih letih bila zelo prizadeta zaradi proizvodnih problemov in stečaja tovarne. Z novim investitorjem je blagovna znamka Polzela dobila možnost ohranitve in nadaljnjega razvoja kot tudi močnega pozicioniranja tako na slovenskem kot mednarodnem tržišču.

Naložbo v blagovno znamko Polzela in njeno širitev na evropski trg bo sočasno spremljalo lansiranje ene najbolj znanih estonskih modnih blagovnih znamk Monton na slovensko tržišče, napovedujejo v podjetju.

Podjetje Sirekar Hulgi OÜ ima v svojem strateškem načrtu razvoj novih kategorij izdelkov, vključno z linijo izdelkov, namenjenih mladim, ohranitev visoke kakovosti izdelkov in doseganje konkurenčnih cen. Proizvodnja se bo odvijala v pazljivo izbranih produkcijskih obratih v Evropi, ki lahko jamčijo visoko kakovost izdelkov.

Podjetje Sirekar Hulgi OÜ proučuje tudi možnosti proizvodnje določenih izdelkov v Sloveniji, če bo lahko sklenilo dogovor s primernim poslovnim partnerjem. Obenem namerava tudi obnoviti Polzelino trgovsko verigo v Sloveniji in na Hrvaškem ter začeti izvažati izdelke Polzele na trge držav bivše Jugoslavije, kjer je Polzela že dobro poznana in prisotna kot visoko kakovostna blagovna znamka.

Pri vlaganju v razvoj blagovne znamke Polzela bo Sirekar Hulgi OÜ zaposlil najboljše strokovnjake s področja marketinga in prodaje, ki so že do sedaj delali v podjetju Polzela.

V Tovarni nogavic Polzela se je 20. julija letos zaključila proizvodnja nogavic, ki so jo vzpostavili februarja 2017, dober mesec dni po stečaju, začetem 23. decembra 2016. Proizvodnja nogavic je tako konec junija letos še zaposlovala 77 delavcev, po zaključku proizvodnje pa je z avgustom letos v družbi ostalo še 31 delavcev.

Tudi to število se bo prihodnje mesece še zmanjševalo. Konec avgusta je namreč Hohnjec zaprl tri trgovine, in sicer v Murski Soboti, Mariboru in Celju. Preostalih še šest trgovin po Sloveniji, med drugim še po eno v Celju in Mariboru, bo predvidoma zaprl v prihodnjih mesecih.

Na avgustovski javni dražbi pa je Hohnjecu uspelo prodati apartma v Čatežu po izklicni ceni v višini dobrih 25.000 evrov, medtem ko javna dražba za prodajo prostorov že dolgo zaprte trgovine na mariborski avtobusni postaj, ni bila uspešna.