c S
Gorenjeve nadzornike bo vodil Tang 20.09.2018 10:00 Velenje, 20. septembra (STA) - Potem ko je velenjski proizvajalec bele tehnike Gorenje v ponedeljek dobil nov nadzorni svet, vanj so prišli predstavniki kitajskega lastnika Hisenseja, se je ta sestal na prvi seji. Člani nadzornega sveta so na dopisni seji, ki je trajala v sredo in danes, za predsednika izvolili Yegua Tanga, za namestnika pa Shaoqiana Jia.

Tang je postal tudi predsednik revizijske komisije nadzornega sveta, člana revizijske komisije pa sta postala Xin Liu in Yuling Gao, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Gorenja.

Poleg omenjenih so nadzorniki postali še Huizhong Dai, Caixia Chen in Wenzhong Liu, v ponedeljek jih je potrdila skupščina podjetja. Vseh sedem prihaja z vodilnih položajev v skupini Hisense.

Hisense ima v lasti 95,4 odstotka delnic družbe Gorenje, skupščina pa je v ponedeljek potrdila iztisnitev malih delničarjev iz lastništva in umik delnic Gorenja z ljubljanske in varšavske borze.

Hisense bo malim delničarjem za delnico plačal 12 evrov za delnico, toliko je za delnico plačal v prevzemni ponudbi, ki je trajala od 29. maja do 26. junija in v kateri je lastniški delež povečal na 95,42 odstotka.