c S
Občina Ravne že zbira predloge za porabo loterijskega priliva 19.09.2018 09:12 Ravne na Koroškem, 19. septembra (STA) - Dobitnik 9. septembra izžrebane sedmice, vredne 4,6 milijona evrov, je občan Občine Ravne na Koroškem. Občina je namreč v torek prejela nakazilo dajatve v znesku dobrih 690.000 evrov. Kot je za STA danes povedal župan Tomaž Rožen, bo poraba sredstev najverjetneje predvidena v proračunu za 2019, na občini pa že zbirajo predloge za porabo.

Dobitna kombinacija številk 1 2 4 7 9 21 38 26 je bila vplačana na prodajnem mestu Loterije Slovenije v središču Raven na Koroškem, zato so mnogi sklepali, da je srečnež doma prav z Raven, kar se je tudi izkazalo.

Na občini so nakazilo na zbirni račun prejeli v torek, glede na znesek pa predvidevajo, da gre torej za 15-odstotni davek od dobitka v igri na srečo. Danes bodo tudi uradno videli, kdo je sredstva nakazal.

Priliva so na občini, ki letos razpolaga s 14,2 milijona evrov težkim proračunom, veseli. Župan Tomaž Rožen je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je zelo vesel, da so občani bogatejši za 690.000 evrov v občinskem proračunu. Ob tem je občane povprašal tudi za mnenja in predloge, za kaj naj občina nameni ta denar.

Predlogov je kar nekaj. Občani bi sredstva med drugim namenili za ureditev "ravenskih sramot", med katere štejejo javorniški grad, Rimski vrelec in Ivarčko jezero. Nekateri si želijo novega vrtca in plezalne stene, eden od predlogov je tudi fontana koroškega mošta. "S porabo sredstev se ne mudi, odločil bo občinski svet," je dejal župan.

Je pa prav za ureditev propadajočega kompleksa Rimski vrelec največ predlogov. Občina za kompleks v zadnjih mesecih ponovno intenzivno išče investitorja, prav danes popoldne pričakujejo obisk še enega interesenta, je povedal župan.

V zadnjih treh mesecih, odkar so mediji objavili, da je občina Rimski vrelec predstavila tudi na Kitajskem, je bilo obiskov potencialnih investitorjev precej, a doslej do konkretnih dogovorov še ni prišlo, je povedal župan. Med interesenti doslej ni bilo gostov s Kitajske, čeprav so se ti napovedovali.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, nedaleč od Ivarčkega jezera, in že dlje časa propada. Gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002.