c S
Na kratko iz gospodarstva 18.09.2018 17:08 Ljubljana, 18. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Svet delavcev Telekoma Slovenije je danes z mesta članov nadzornega sveta, predstavnikov zaposlenih, odpoklical Sama Podgornika, Primoža Pera in Urbana Škrjanca, in za nove člane nadzornega sveta, predstavnike zaposlenih, izvolil Draga Kijevčanina, Dušana Piška in Jano Žižek Kuhar. Omenjeni bodo mandat začeli v sredo, iztekel pa se jim bo s 14. novembrom 2021, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma Slovenije.

Največjo borzno-finančno skupino na slovenskem kapitalskem trgu Alto je po neuradnih informacijah Financ kupila avstrijska BKS banka, Alta Sklade pa bo, predvidoma do konca tedna, kupila hčerinska družba Zavarovalnice Triglav - Triglav Skladi. Skupna vrednost transakcije po neuradnih informacijah znaša okoli 30 milijonov evrov, to si bodo razdelili štirje lastniki skupine. V tej ima 54,12-odstotni delež družba Publikum Holding, katere lastnika sta Zvone Taljat in Dean Čendak, 30,4-odstotni delež ima družba Glen, v kateri je največji, četrtinski družbenik Bojan Papič, 15,48-odstotni delež pa ima Gaznafta Investments, ki je v lasti Iva Pušnika. Banka BKS se je pred nedavnim po neuradnih informacijah časnika - postopek je še v teku - dogovorila za nakup strank borznega posredovanja Gorenjske borznoposredniške družbe (GBD). S tem bo nastala druga največja borzno-posredniška hiša pri nas.

Družba Adria Mobil iz Novega mesta je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da so v skladu s sklepi skupščine 31. avgusta k Adrii Mobil pripojili družbo AMH. Slednja je bila kot prevzeta družba že izbrisana iz sodnega registra. Ob tem so sporočili še, da so poslovno leto uskladili z lastnikom, francosko skupino Trigano; poslovno leto bo odslej trajalo od 1. septembra tekočega leta do 31. avgusta prihodnje leto.