c S
Geodetska podjetja v treh regijah nadaljujejo preverjanja podatkov na terenu 18.09.2018 16:09 Ljubljana, 18. septembra (STA) - Predstavniki na javnem razpisu izbranih geodetskih podjetij bodo na območju koroške, savinjske in podravske regije do konca letošnjega leta opravljali pregled obstoječih podatkov na terenu in terenske izmere podatkov. Gre za projekt eProstor, ki bo zajel preverjanja podatkov po vsej državi in se je začel izvajati marca letos.

V tokratnem sklopu se bodo aktivnosti izvajale na območju geodetskih pisarn Slovenj Gradec, Mozirje, Velenje, Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica ter delno tudi na robu tega območja, in sicer na območju geodetskih pisarn Celje, Maribor, Domžale, Kranj, Žalec, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah in Ptuj.

Meritve, ki bodo podlaga za izboljšanje pozicijske natančnosti katastrskega načrta, bodo izvajali predstavniki na javnem razpisu izbranih geodetskih podjetij LGB, Digidata, Geodetski zavod Celje, Monolit in Ljubljanski urbanistični zavod, so sporočili iz Geodetske uprave RS (Gurs).

V okviru projekta eProstor, ki je financiran tudi z evropskimi sredstvi, želi Gurs na področju zemljiškega katastra izboljšati grafične podatke. Projekt se bo izvajal do oktobra 2020. Ob tem na Gursu navajajo, da z navedenimi terenskimi postopki ne posegajo v lastninske pravice lastnikov, prav tako ne odmerjajo objektov, ki še niso evidentirani v zemljiškem katastru, na primer stavb in novih ali rekonstruiranih cest.