c S
Vodenje družbe Sij Ravne Systems prevzema Viljem Pečnik 18.09.2018 15:51 Ravne na Koroškem, 18. septembra (STA) - Uprava skupine Slovenska industrija jekla (Sij) je za direktorja družbe Sij Ravne Systems imenovala dosedanjega direktorja prodaje in marketinga te družbe Viljema Pečnika. Nadomestil bo dosedanjega direktorja Sama Jeniča, ki se mu je iztekel dvoletni mandat in se je odločil, da kariero nadaljuje zunaj skupine, so danes sporočili iz Sija.

Pečnik je menedžer s 15-letnimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih na področju prodaje in marketinga v proizvodnih podjetjih, ki delujejo na svetovnih trgih. Skupini Sij se je pridružil pred desetimi leti. Zadnja štiri leta je bil direktor prodaje in marketinga, najprej v podjetju Noži Ravne, z združitvijo družb Noži Ravne, Serpa in Sistemska tehnika v začetku leta 2016 pa je to vlogo prevzel tudi v združeni družbi Sij Ravne Systems.

Od leta 2015 oz. 2016 je tudi direktor dveh hčerinskih podjetij družbe Sij Ravne Systems v ZDA in Veliki Britaniji. Poleg menedžerskih izkušenj ima tudi dragocene izkušnje s področja razvoja novih izdelkov in poznavanja proizvodnih procesov, so navedli v skupini Sij.

Kot še dodajajo, je dosedanji direktor družbe Sij Ravne Systems Jenič v minulem mandatu uspešno združil tri podjetja v novo družbo, v kateri sicer ostaja še mesec dni. V tem času bo dokončal nekatere projekte v zaključni fazi in predal posle svojemu nasledniku.