c S
Po ponedeljkovem požaru v Rotomatiki danes stekla proizvodnja 18.09.2018 10:33 Idrija, 18. septembra (STA) - Po požaru, ki je v ponedeljek zvečer zajel livarno Hidriine družbe Rotomatika v Spodnji Idriji, je proizvodnja danes zjutraj normalno stekla. Naročila in dobave Hidriinim kupcem tako niso ogrožene, so sporočili iz Hidrie.

Po besedah predsednika poslovodnega odbora Hidrie Iztoka Seljaka škodo še ocenjujejo. Po prvih informacijah naj bi zagorelo v sistemu za dovajanje plinov. Kot so še povedali v družbi, je delno poškodovan en stroj (livarska celica), nastala gmotna škoda, predvsem na ostrešju livarne.

V ponedeljek okoli 20. ure je zagorelo je v notranjosti objekta, ogenj pa se je hitro razširil na ostrešje. Gasilci so morali v boju z ognjenimi zublji med drugim odrezati del strehe. Požar je v kratkem času uspelo pogasiti okoli 50 gasilcem iz PGD Spodnja Idrija ter PGD Idrija.

Vodja gasilske intervencije Boris Peternelj je potrdil, da je požar pogašen in da je žarišče pod nadzorom. Nihče od zaposlenih, ki so bili v času požara v objektu, ni bil poškodovan, delavci pa so se iz objekta pravočasno rešili sami.

Policisti so v ponedeljek zavarovali območje požara, danes pa bodo začeli z natančnejšim zbiranjem informacij in ugotavljanjem okoliščin požara.