c S
Na kratko iz gospodarstva 18.09.2018 07:26 Ljubljana, 17. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Podjetje SŽ-Tovorni promet je v petek prevzelo stoti inno vagon oz. vagon z inovativnim sistemom RockTainer. Gre za univerzalne vagone, ki z različnimi nadgradnjami omogočajo prevoz različnih vrst tovora. Novi vagoni, na katerih so nameščeni kontejnerji za prevoz razsutega tovora, prinašajo višjo kakovost prevozov. Razkladanje tovora se z njimi opravi bistveno hitreje kot doslej, so danes sporočili iz Slovenskih železnic.

Spar Slovenija je zagnal tretjo sezono projekta Štartaj Slovenija. "Podjetniki sami lahko naredijo velik del, vendar skupaj smo zagotovo lahko še bolj uspešni. V letošnji sezoni imamo 32 novih izdelkov, skupno število izdelkov Štartaj Slovenija se je tako približalo številu 100," je ob tem dejal generalni direktor Spar Slovenija Igor Mervič. Tudi letos je paleta novih izdelkov izjemno široka, od pripravljeni zmesi za palačinke do šamponov in balzamov za lase, so sporočili iz Spara.

Nadzorni svet družbe Kompas Shop se je danes sestal na ustanovni seji, na kateri se je seznanil s potekom skupščine in sprejetimi skupščinskimi sklepi, so sporočili iz Kompas Shopa prek spletnih strani Ljubljanske borze. Nadzorni svet je tudi izvolil svojega predsednika in namestnika, imenoval revizijsko komisijo, se seznanil z odstopno izjavo direktorice Milenke Skubic Leben ter imenoval novega direktorja družbe Primoža Kramarja ter se seznanil s poročilom uprave. Drugih podrobnosti družba ni navedla.