c S
Na Websi dnevu razglasili spletne prvake 2018 17.09.2018 07:31 Ljubljana, 14. septembra (STA) - S podelitvijo nagrad websi v ljubljanskem Kinu Bežigrad se je drevi zaključil celoletni projekt Websi Spletni prvaki. Naj digitalna agencija leta je že drugič zapored postala agencija Mediodrom, generalni spletni prvak pa je postal projekt Skriti Escape Room Unicefa Slovenije in Agencije 101. Skupno so podelili 25 nagrad.

Nagrada za naj digitalca 2018 je letos pripadla strateški direktorici Mediodroma Mileni Jakovljević. Naj digitalna kampanja pa je postala #ZOEodkriva podjetja Renault Nissan Slovenija in zmagovalne agencije Mediodrom.

Ljudstvo je za svojo zmagovalko izbralo korporativno stran podjetja Prigo, zmagovalec prvega Websi Gorenje izziva, ki so ga organizatorji pripravili v sodelovanju z Gorenjem, pa je postal Tilen Krivec.

Nagrada za najboljše uredništvo je pripadla #ZOEodkrivam, nagrado za najboljše oblikovanje pa si je prislužilo spletišče Optiweb.

Podelili so tudi nagrado za uporabniško izkušnjo, ki sta jo prejela Skriti Escape Room Unicefa Slovenije in Agencije 101 ter Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca ZPM Ljubljana Moste-Polje in Specto informacijske tehnologije.

Na letošnje tekmovanje se je prijavilo 105 projektov, najboljše pa je izbrala 75-letna strokovna komisija pod vodstvom direktorice službe za marketing v Zavarovalnici Triglav Tjaše Kolenc Filipčič.

Letošnji Websi dan, ki se je sklenil s podelitvijo nagrad, se je sicer začel že opoldne, ponudil pa je številna predavanja in predstavitve strokovnjakov s področja komuniciranja, oglaševanja, odnosov z javnostmi in digitalnega sveta.

Na Websi dnevu so se udeleženci dotaknili tem, kot so splet nadležnih vsebin, ustvarjanje zmagovalnega delovnega okolja, razvijanje pogovornih vmesnikov ter pasti in izzivi spletnih projektov.

Na Websi dnevu je izšel tudi istoimenski Dosje, v katerem so podrobno predstavljeni vsi prijavljeni projekti.

Poslanstvo projekta Websi je ovrednotiti in širši javnosti predstaviti ter nagraditi projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo presežek na področju slovenskega digitalnega komuniciranja.

Organizator projekta Websi spletni prvaki je Zavod za digitalno odličnost Websi, pobudnika projekta pa sta svetovalno-analitična družba E-laborat in podjetje Medijski partner.