c S
SwatyComet kmalu z novim imenom Weiler Abrasives 17.09.2018 07:31 Maribor, 15. septembra (STA) - Mariborsko-zreški proizvajalec umetnih brusov in tehničnih tkanin SwatyComet se bo konec septembra preimenoval v Weiler Abrasives in bo tako kot član globalne skupine Weiler Abrasives dokončno postal del skupne blagovne znamke Weiler. Kot so pojasnili v družbi, je poenotenje imena sestavni del strategije razvoja skupine.

Kot poudarja Matjaž Merkan, prvi mož podjetja z okoli 850 zaposlenimi, ki je pred leti po vstopu ameriškega kapitala v obe podjetji nastal iz mariborskega Swatyja in zreškega Cometa, sedež podjetja ostaja v Mariboru, prav tako še naprej ostajata aktivni tudi njegovi poslovni enoti v Zrečah in Ločah.

Ob spremembi korporativne blagovne znamke ohranjajo tudi obstoječe produktne blagovne znamke, ki so sestavni del strategije razvoja. Ta po Merkanovih besedah opredeljuje njihove štiri ključne stebre, torej rast, inovacije, poslovno odličnost in vodenje. Za dosego ciljev se intenzivno usmerjajo h kupcem ter k zagotavljanju inovativnih, kakovostnih in celovitih rešitev za specifične potrebe končnih uporabnikov pri obdelovanju površin.

"Ob tem, da smo zelo ponosni na našo skoraj 140-letno tradicijo, smo osredotočeni na prihodnost in na zagotavljanje dolgoročne uspešnosti poslovanja. Pod skupno korporativno blagovno znamko Weiler bomo rasli na področju prodaje izdelkov z lastno blagovno znamko," poudarja Merkan, ki zagotavlja, da bodo s poenotenjem in skupnim nastopom še bolj prepoznavni in močnejši na globalnem trgu.

SwatyComet je leto 2017 sklenil s triodstotno rastjo prodaje in je ustvaril za skoraj 83 milijonov evrov prihodkov. Leto so zaključili s petimi milijoni evrov čistega dobička, skoraj milijonom več kot leto pred tem.

Družba izvozi praktično vso proizvodnjo, najpomembnejši pa so še vedno zahodnoevropski trgi, kjer so lani ustvarili okoli 55 odstotkov celotnega prometa. Druga najpomembnejša regija je Bližnji vzhod s skoraj četrtinskim deležem, zlasti po zaslugi velikih gradbenih projektov v tem delu sveta, ostalo pa so predstavljale države severne Afrike in ZDA, kjer se jim je znotraj skupine odprlo veliko novih priložnosti.