c S
Stečajna upraviteljica Garanta v drugo prodajo skladišča z dvoriščem 17.09.2018 07:33 Polzela, 16. septembra (STA) - Stečajna upraviteljica polzelskega Garanta Milena Sisinger bo na drugi javni dražbi, ki bo 27. septembra, spet skušala prodati skladiščni del z dvoriščem. Izklicno ceno je določila pri nekaj več kot 451.000 evrih, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Sisingerjeva je na prvi javni dražbi, ki je bila avgusta, že skušala prodati omenjeno premoženje, a neuspešno. Takrat je sicer varščino vplačal Peter Kovač s Polzele, vendar jo je vplačal na dan dražbe, kar pomeni prepozno. Zato formalni pogoji za izvedbo dražbe niso bili izpolnjeni.

Na avgustovski javni dražbi je Sisingerjeva skušala prodati tudi parkirišče pred vhodom v tovarno in gasilni dom. Tudi to premoženje ni uspela prodati, ker se ni pojavil noben dražitelj.

Sisingerjeva je vodenje stečajnega postopka družbe Garant prevzela letos, potem ko je celjsko okrožno sodišče 19. marca na podlagi obvestila ministrstva za pravosodje izdalo sklep o razrešitvi dotedanjega stečajnega upravitelja družbe Garant Tomaža Kosa.

Zoper Kosa je bila med drugim pravnomočno uvedena preiskava v kazenskem postopku in tudi pravnomočno odrejen pripor, in sicer zaradi sumov zlorabe položaja ter dajanja in jemanja podkupnine.