c S
Na kratko iz gospodarstva 14.09.2018 07:25 Ljubljana, 13. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Iz ponudnika avtobusnih prevozov Flixbus so sporočili, da so v poletnih mesecih (junij-avgust) zabeležili 70-odstotno rast števila potnikov glede na enako trimesečje lani. Največ potnikov je obiskalo Bled, Portorož in Ljubljano. Samo na Bled je Flixbus v omenjenem trimesečju prepeljal trikrat več potnikov kot lani, v Portorož 150 odstotkov več, v Ljubljano pa 60 odstotkov več.

Družba KD Group je objavila javno vabilo k oddaji ponudb za prodajo obveznic z oznako KDH3. Cena vsake obveznice je 100,32 odstotka nominalne vrednosti in natečene obresti od dneva zadnjega izplačila kupona do vključno 15. oktobra, kar skupaj predstavlja 20,42 evra na posamezno obveznico KDH3. Borzni posrednik, ki bo posredoval pri procesu odkupa obveznic, bo borzno posredniška hiša Ilirika, je objavljeno na spletni strani Ljubljanske borze.

Finančna družba KD Group iz Ljubljane je objavila redno mesečno poročilo. Na dan 31. avgust so njene največje naložbe predstavljali deleži družb Adriatic Slovenica, Šumijev kvart, DRI Naložbe, KD, Fontes group, KD Kvart, Deželna banka Slovenije, Elektro Ljubljana, KD Kapital in Sarajevo osiguranje, je objavljeno na spletni strani Ljubljanske borze.

Ljubljanska borza bo v petek v trgovanje na trg obveznic uvrstila državne zakladne menice z oznakami TZ167, SZ102 in DZ85. Prvih menic je 15.000, drugih 10.000 in tretjih 45.000, nominalna vrednost ene menice pa je 1000 evrov, izhaja iz objave na spletni strani Ljubljanske borze.

Največji Hitov igralniško-zabaviščni center Perla, ki je prvi v Evropi ponudil ameriški model iger na srečo, bo konec tedna praznoval 25-letnico poslovanja. Center je doslej obiskalo več kot 17 milijonov gostov iz 170 držav, na odru Arene je nastopilo 10.000 nastopajočih, rekordni dobitek na igralnih avtomatih je znašal 936.400 evrov, v centru je 593 redno zaposlenih, so danes sporočili iz Hita.

Podjetje BIA Separations v petek praznuje 20. obletnico ustanovitve. V sklopu obletnice bo odprl nov BSL-2 laboratorij za biološko varnost, s katerim podjetje želi zadostiti naraščajočim potrebam genske terapije, to je odpravljanja okvar dednih bolezni in zdravljenja raka. Lokacija za novo proizvodno stavbo je bila načrtovana v Ajdovščini, a jo bodo glede na boljše pogoje poslovanja preselili v industrijsko cono v sosednji državi, so danes sporočili iz podjetja.