c S
Ryanairovo kabinsko osebje iz šestih držav za 28. september napovedalo stavko 13.09.2018 13:16 Dublin, 13. septembra (STA) - Kabinsko osebje irskega nizkocenovnega prevoznika Ryanair iz šestih držav - Belgije, Nizozemske, Italije, Španije, Portugalske in Luksemburga - je za 28. september napovedalo stavko, so sporočili iz sindikata CNE. V Ryanairu pa so prepričani, da kabinsko osebje z napovedjo "panevropske stavke" ne bo povzročilo želenega "potovalnega kaosa".

Ryanair, ki se sooča s številnimi stavkami kabinskega osebja in pilotov, je v sporočilu za javnost že ocenil, da gre za "netočne navedbe belgijskega sindikata in bo stavkal le manjši del zaposlenih, kar pa ne bo povzročilo kaosa", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Že v sredo so stavkali v Nemčiji nameščeni piloti in kabinsko osebje irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika, ki so opozarjali na prenizke plače in slabe delovne pogoje, zaradi česar so odpovedali več deset poletov.

Koliko letov bo Ryanair moral odpovedati prihodnji teden, še ni znano, v družbi pa zatrjujejo, da bo večina od 400.000 potnikov, ki dnevno letijo z njimi, lahko normalno potovala.