c S
Pri prodaji zemljišč izolskega vodnega parka bodo Primorju pomagali Nizozemci 13.09.2018 07:30 Nova Gorica/Izola, 12. septembra (STA) - Okrožno sodišče v Novi Gorici je v stečajnem postopku nad ajdovskim Primorjem dalo soglasje k sklenitvi pogodbe o posredovanju pri prodaji nesojenega izolskega vodnega parka z nizozemsko družbo Troostwijk Auctions BV, izhaja iz objave na Ajpesu.

Sodišče je tako sledilo predlogu stečajnega upravitelja in dalo soglasje k podpisu pogodbe med Primorjem kot naročnikom in Troostwijk Auctions BV iz Amsterdama kot posrednikom.

Upravitelj je namreč pojasnil, da nepremičnine, pri prodaji katerih naj bi sodeloval posrednik, predstavljajo večji del celote, za katero je že bilo izdano gradbeno dovoljenje za izgradnjo finančno obsežnega kompleksa vodnega parka. Projekt v tehničnem in finančnem smislu presega zmožnosti potencialnih investitorjev v Sloveniji, s čezmejnim razpisom pa bo, glede na informacije s trga nepremičnin, dosežen ugodnejši odziv morebitnih investitorjev.

Stečajni dolžnik ne bo nosil stroškov prodaje, upravitelj pa je še poudaril, da je sklenitev pogodbe v interesu dolžnika, saj bo s posredovanjem posrednika uspel nepremičnine najugodneje prodati. Pozitivno mnenje k predlogu je predhodno na dopisni seji dal tudi upniški odbor Primorja.

Vodni park Aqualandia, kot se ga je prijelo ime, je že desetletje star nesojeni projekt Primorja, ki bi se moral, če bi bil zgrajen, razprostirati na skoraj štirih hektarjih površin na območju med izolskima Prešernovo in Južno cesto.

Podjetje Troostwijk deluje že od leta 1930. V tem času je postalo največji industrijski (spletni) dražilec v Evropi, izhaja iz spletne strani podjetja.