c S
Za obalno-kraško razvojno regijo 20,5 milijona državnih in EU sredstev 12.09.2018 12:49 Celje, 12. septembra (STA) - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek je danes v Celju s predsednikom Razvojnega sveta južnoprimorske regije Igorjem Kolencem podpisal še zadnjega v nizu dogovorov za regionalni razvoj. Dokument obalno-kraški regiji za projekte prinaša 20,5 milijonov evrov državnega in evropskega denarja.

Počivalšek in Kolenc sta dogovor podpisala na Mednarodnem obrtno-podjetniškem sejmu v Celju. Minister je ob tem izrazil veselje, da se je z današnjim dogovorom končal tri leta dolg proces, saj je bil dogovor z obalno-kraško regijo še zadnji od skupaj 12 dogovorov za razvoj regij.

"Skupaj smo podpisali za 480 milijonov evrov dogovorov, do sem pa je bila res trda pot," je izpostavil. Kot je dodal, je dogovor z obalno-kraško razvojno regijo vreden 33,3 milijona evrov, od tega je 20,5 milijona evrov zagotovljenih iz sredstev EU in državnega proračuna.

Po Počivalškovih besedah dogovor med drugim s področja spodbujanja podjetništva vsebuje dva projekta v skupni vrednosti 2,1 milijona evrov. Prav tako bo dobrih 2,1 milijona evrov namenjenih dvema projektoma s področja multimodalne urbane mobilnosti.

Sedem projektov je po ministrovih pojasnilih s področja okoljske infrastrukture, od tega se jih šest nanaša na kanalizacijska omrežja, en pa na oskrbo s pitno vodo.

"Današnji podpis pomeni za regijo začetek neke nove razvojne priložnosti," je ob podpisu še poudaril Počivalšek, Kolenc pa je dodal, da lahko v regiji z zavihanimi rokavi začnejo z delom.