c S
Na kratko iz gospodarstva 11.09.2018 07:25 Ljubljana, 10. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Holding slovenske elektrarne (HSE) išče direktorja za hčerinsko družbo Soške elektrarne Nova Gorica, trenutnemu direktorju Marjanu Pintarju se namreč izteka mandat. Na javni razpis, danes objavljen v Financah, se lahko prijavijo kandidati, ki imajo poleg z zakonom določenih pogojev med drugim najmanj pet let vodstvenih delovnih izkušenj ter pisno in govorno obvladajo angleški ali nemški jezik. Kandidati morajo k prijavi, ki jih bodo na HSE zbirali do 23. septembra, med drugim priložiti program dela in razvoja Soških elektrarn za obdobje štirih let. Izbrani kandidat bo na vrh družbe imenovan za štiri leta. Pintar je vodenje Soških elektrarn prevzel 1. januarja 2015, na tem mestu pa je nasledil Vladimirja Gabrijelčiča, ki se je upokojil.

V ljubljanski veleblagovnici Nama so se lotili zadnje prenove in v središče mesta pripeljali blagovne znamke, ki jih ponujajo Baby Center, Spar in Coincasa. "Prevetritve ponudbe smo se lotili, ker želimo biti uspešni še naprej. Želimo biti v koraku s časom. Zato smo v Namo, v kateri smo do sedaj ponudbo zagotavljali izključno sami, pripeljali partnerje, s katerimi bomo lahko kupcem ponudili več," je poudarila predsednica uprave Name Simona Kozjek. Nama je obdobje prenov začela spomladi 2017, predvidoma pa se bo končalo marca 2019, ko bo še zadnji najemnik odprl vrata do svoje ponudbe, so sporočili iz veleblagovnice.

Družba Sors je 5. septembra poravnala kupnino za 24,58-odstotni delež Term Dobrna, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz term. Družba Sors, ki je v lasti podjetnika Marka Arsenoviča, je delež v termah odkupila od Družbe za upravljanje terjatev bank.

Okrožno sodišče v Murski Soboti je danes v stečajnem postopku družbe Seaway Yachts dalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe z 20. maja, katere predmet je prodaja blagovne znamke Shipman za 15.017 evrov, je objavljeno na spletni strani Ajpesa.