c S
Na celjskem sejmišču vrata odpira 51. Mos 11.09.2018 07:56 Celje, 11. septembra (STA) - Na celjskem sejmišču bo danes predsednik države Borut Pahor odprl 51. Mednarodni obrtno-podjetniški sejem (Mos). Do nedelje bo sejem po pričakovanjih organizatorjev obiskalo okoli 120.000 ljudi, ki si bodo lahko ogledali ponudbo 1400 razstavljavcev iz več kot 30 držav. Partnerska država sejma je letos Srbija.

Letos Mos prinaša še bogatejšo ponudbo, a ostaja zvest lanski segmentaciji na pet ključnih področij, ki so jih na kratko poimenovali Mos Dom, Mos Tur, Mos Teh, Mos Biz ter Mos Plus.

Več kot sedem sejemskih dvoran bo namenjenih kategoriji Mos Dom, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali ponudbo razstavljavcev s področja gradnje in obnove doma. Obeta se tudi razširjena ponudba v segmentu Mos Tur, ki poleg vsega za kamping in karavaning predstavlja tudi širšo turistično in kulinarično ponudbo.

Dve dvorani bosta namenjeni ljubiteljem tehničnih strok. V okviru kategorije Mos Teh si bo moč ogledati opremo in materiale za obrt in industrijo. Poslovni, konferenčni in mrežni program sejma Mos Biz pa je namenjen predvsem lastnikom in vodstvu malih in srednje velikih podjetij ter novoustanovljenim podjetjem. Združuje in izobražuje podjetnike, pripomore k pridobivanju novih strank in vzpostavljanju poslovnih stikov doma in v tujini, s čimer lahko bistveno pripomore k poslovanju in rasti podjetja.

Področje Mos Biz bodo pomembno sooblikovale aktivnosti Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter letošnje države partnerice Srbije.