c S
Skupina Eti Izlake sredi novega naložbenega cikla 10.09.2018 07:10 Izlake, 08. septembra (STA) - Skupina Eti Izlake je sredi novega naložbenega cikla, ki vključuje temeljito prenovo dveh ključnih izdelkov iz programa stikalne tehnike. S temi izdelki skupina ustvari več kot petino vseh prihodkov. Prenova je tako konstrukcijska kot tudi procesa, saj pripravljajo izgradnjo popolnoma avtomatiziranih linij, so za STA povedali v Etiju.

Po besedah Etijeve strokovne sodelavke za marketing in odnose z javnostmi Sabine Pešec bodo prenovili inštalacijski odklopnik Etimat in zaščitno stikalo na diferenčni tok Efi. Pri slednjem, ki se bo proizvajal na Izlakah, so trenutno v fazi intenzivnega investiranja tako v proizvodno halo kot tudi v avtomatsko linijo.

Avtomatska linija je že naročena in je v fazi konstruiranja, za proizvodno halo na 4000 kvadratnih metrih pa trenutno Eti išče ponudbe za izgradnjo. Začetek gradnje je predviden za letošnji oktober, dokončali pa naj bi jo maja prihodnje leto. Vrednost investicije v objekt ocenjujejo na slaba dva milijona evrov, linija v proizvodnji pa je skupaj vredna približno sedem milijonov evrov.

Eti, ki trenutno zaposluje okoli 1250 delavcev, zaradi omenjene naložbe išče večje število delavcev za preprosta dela, posluževalce linij in naprav, vzdrževalce ter skladiščnike.

Investicija v nov objekt na Poljskem se medtem še ni začela. Pogojena je namreč z Etijevo odločitvijo, kje bodo proizvajali novo Etimat stikalo. Do konca oktobra bodo še enkrat opravili temeljite primerjave med slovensko in poljsko proizvodno lokacijo. Od dveh velikih naložb je tako ena v polnem teku, druga pa se bo začela jeseni, kar je tudi v skladu s časovnim planom Etija, je še dejala Peščeva.