c S
Na Lopati pri Celju vrata odprl logistični center podjetja Pišek 10.09.2018 07:14 Celje, 08. septembra (STA) - Na Lopati pri Celju je danes vrata odprl logistični center podjetja Pišek&HSF Logistics. Kot je na slavnostni otvoritvi povedal lastnik podjetja Peter Pišek, je nov logistični center, ki so ga dokončali avgusta, vreden štiri milijone evrov, 60 odstotkov tega denarja pa je podjetje zagotovilo iz lastnih virov.

Pišek je pojasnil, da z novim logističnim centrom začenjajo novo zgodbo v njihovi logistični ponudbi. Ta zajema skladiščenje, nastanitve voznikov, avtopralnico in servisno delavnico.

Širitev kapacitet je zagotovila 10 novih delovnih mest, je pa center pomemben tako za sektor transporta kot logistike. V podjetju, ki letos praznuje 30 let obstoja, načrtujejo tudi drugi del naložbe, ki je ocenjena na 10 milijonov evrov.

V okviru drugega dela naložbe so načrtovana varovana parkirišča, dograditev hladilniških kapacitet in navezava novega logističnega centra na avtocestni križ. "Skratka, poslovnih idej nam ne manjka in napovedujem, da bomo kmalu beležili še kakšno novo pridobitev," je še dejal Pišek.

Slovesnosti se je udeležil infrastrukturni minister Peter Gašperšič, ki je sodelovanje s Piškom, ki je bil tudi predsednik sekcije avtoprevoznikov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, ocenil kot tvorno. Med drugim je ministrstvo avtoprevoznikom zagotovilo subvencije za nakup ekoloških vozil in pnevmatik, ki so okolju prijazne.

Zbrane je nagovoril tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je spomnil, da je s Piškom zelo dobro sodeloval, ko sta bila oba zaposlena v Mlekarni Celeia. Ocenil je, da bo Pišek znal izkoriščati dobrobiti novega logističnega centra.

Podjetje Pišek&HSF Logistics je del ugledne nizozemske poslovne skupine HSF Logistics. Družba, ki ima trenutno zaposlenih 85 delavcev, 70 odstotkov prevozov opravi v tujini, v Sloveniji pa največ dela opravi za Perutnino Ptuj in Krko.