c S
Na pariškem oblikovalskem sejmu tudi slovenski podjetniki 07.09.2018 09:35 Pariz, 07. septembra (STA) - V Parizu se danes začenja petdnevni oblikovalski sejem Maison & Objet, na katerem se bo pod okriljem javne agencije Spirit predstavilo osem slovenskih podjetij. Sejem se uvršča med vodilne dogodke s področja sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin, slovenskih podjetnikom pa bo za predstavitev na voljo 96 kvadratnih metrov površine.

Slovenska podjetja, ki se bodo predstavila v Parizu, so ASOBI, Donar, Mizarstvo Bolčič, Posredništvo, proizvodnja in trgovina Žiga Lunder, Rimarket, Tapetništvo Luka Debevec, TKC ter 3S Design.

Agencija bo za podjetja organizirala individualna poslovna srečanja z oblikovalskimi studii, dizajnerskimi trgovinami, notranjimi oblikovalci ter arhitekti tako na sedežih podjetij kot tudi na samem sejmišču, so pojasnili v javni agenciji.

Spirit bo skupaj s slovenskim veleposlaništvom v Parizu v ponedeljek na slovenskem razstavnem prostoru organiziral tudi sprejem, ki se ga bo udeležil veleposlanik v Parizu Andrej Slapničar. Slovenska podjetja so na sprejem povabila poslovne partnerje, kar jim bo omogočilo dodatna neformalna druženja in pridobivanje poslovnih kontaktov, so še prepričani v Spiritu.

Pariški sejem Maison & Objet sicer poteka dvakrat letno in velja za vodilni svetovni sejem s področja oblikovanja.