c S
Skupina Sij v polletju z devetodstotno rastjo prihodkov 06.09.2018 07:30 Ljubljana, 05. septembra (STA) - Skupina Sij je po prvih nerevidiranih podatkih v prvem letošnjem polletju ustvarila prihodke od prodaje v višini 557,8 milijona evrov, kar v primerjavi s prvim lanskim polletjem predstavlja devetodstotno rast. Podrobnejše poročilo o poslovanju bodo objavili do konca meseca, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Sija.

Metalurška dejavnost skupine Sij, katere glavna stebra sta največji slovenski jeklarski podjetji Sij Acroni in Sij Metal Ravne, ter prehrambna dejavnost s skupino Perutnina Ptuj sta v letošnjem prvem polletju ustvarili 57,4 milijona evrov bruto dobička iz poslovanja (EBITDA). Ta je stabilen in približno na enaki ravni kot v prvem polletju leta 2017, so navedli v Siju.

Perutnina Ptuj je v prvem polletju na ravni skupine prodala za dobre tri odstotke več mesa in izdelkov ter ustvarila skoraj 132 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje. To je skoraj sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani, so v začetku avgusta povedali v družbi.

V metalurškem delu skupine se bodo medtem v naslednjih dneh nadaljevala pogajanja s socialnimi partnerji. V skupini Sij so pripravili nov model nagrajevanja zaposlenih in ga usklajevali znotraj skupine, osnutek so že predstavili sindikatom. Predvidoma ta mesec bodo nadaljevali pogajanja o podjetniški kolektivni pogodbi, so pred dnevi povedali v Siju.