c S
Na kratko iz gospodarstva 05.09.2018 07:30 Ljubljana, 04. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Lek je blagovni znamki Persen in Neopersen prodala ameriški multinacionaki Alvogen, je danes na spletni strani poročal časnik Finance. Novi imetnik dovoljenja za promet obeh zdravil v Sloveniji bo podjetje Apta Medica, ki je partner Alvogena v Sloveniji, je časniku potrdil direktor Apta Medice Aljoša Rojec.

Ljubljanska borza je v ponedeljek v partnerstvu z NLB in češkim investicijskim podjetjem Wood & Co. preko spletne platforme GoToWebinar organizirala tretji letošnji webcast v sklopu predstavitve slovenskih borznih družb. Povabilu so se odzvali v Petrolu, Zavarovalnici Triglav in Pozavarovalnici Sava. Njihovi predstavniki so predstavili delovanje družb ter odgovarjali na vprašanja investitorjev, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz te družbe.

Skupščina družbe za pripravo sekundarnih surovin Dinos je v ponedeljek sklenila, da bo 17,22 milijona evrov bilančnega dobička ostalo nerazporejenega. Skupščina je upravi in nadzornemu svetu podelila razrešnico za delo v lanskem letu. Za revizorja so imenovali revizijsko družbo Ernst & Young.