c S
Novi direktor Hit Alpinee napoveduje razvoj novih produktov 04.09.2018 07:35 Kranjska Gora, 03. septembra (STA) - Vodenje kranjskogorske družbe Hit Alpinea je z današnjim dnem prevzel Milan Sajovic. Po opravljenem finančnem prestrukturiranju družbe, ki je lani izplavala iz rdečih številk, se bodo sedaj posvetili razvoju turističnih produktov z višjo dodano vrednostjo, je na današnji novinarski konferenci v Kranjski Gori napovedal Sajovic.

Sajovic družbo Hit Alpinea prevzema v dobri poslovni kondiciji. "Pozitivni trend, ki traja že nekaj let, se ne le nadaljuje temveč tudi krepi," je povedal predhodnik Sajovica Fedja Pobegajlo, ki v Alpinei ostaja kot vodja strateškega področja trženja. Vesel je, da je družba v zadnjih štirih letih iz rdečih številk prerasla v solidno delujočo družbo z velikim potencialom.

Kot je spomnil, so bili pred štirimi leti v položaju, ko so bili možni različni scenariji. Morali so se soočiti s številnimi nerešenimi obveznostmi do zaposlenih, dobaviteljev in bank upnic. "S skupnimi močmi nam je na nivoju podjetja, destinacije in poslovne skupine Hit družbo uspelo sanirati in mislim, da je danes Alpinea v bistveno boljšem položaju, kot je bila," je izpostavil.

Lani je Hit Alpinea ustvarila okoli 13,5 milijona evrov prihodkov in več kot 600.000 evrov dobička. Zaradi dezinvestiranja, v katerem je družba prodala dva hotela, se je obseg poslovanja znižal, rezultat pa izboljšal. Letošnje poslovanje je še znatno boljše od lanskega in tudi od načrtovanega, je povedal Pobegajlo in pojasnil, da poslovanje v prvih sedmih mesecih kaže 20-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani in sedemodstotno v primerjavi s planom.

Štirje hoteli Hit Alpinee, ki imajo 420 sob, so od januarja do konca julija zabeležili več kot 130.000 nočitev, rezervacije pa tudi za naprej kažejo dobro. Pobegajla posebej veseli, da so uspeli skladno s strategijo družbe posebej močno pospešiti prodajo strateških segmentov, zlasti športnega in kongresnega turizma.

Kljub uspešnemu poslovanju pa družbo po izteku Pobegajlovega štiriletnega mandata prevzema novi direktor. Kot je povedal predsednik upravnega odbora Hit Alpinee Tevž Korent, so izbirali med štirimi odličnimi kandidati, na koncu pa sta zmagala mladostna energija in znanje, ki ju prinaša Sajovic, ki je zadnja štiri leta vodil hotelsko in gostinsko poslovanje ter upravljanje z nepremičninami v skupini Union hoteli.

"Želja lastnika je predvsem, da se nadaljuje kontinuiteta, Sajovic pa bo zagotovo prinesel svežino, ki jo družba potrebuje," je odločitev, da v vodstvu podjetja obdržijo tudi Pobegajla, pojasnil Korent. "Ocenjujemo, da skupaj tvorita zanimiv tandem, ki lahko popelje to družbo naprej," je povedal v imenu matičnega Hita in dodal, da je po finančnem prestrukturiranju sedaj čas za vsebino, ki bo omogočila nadaljnji razvoj.

Kot je povedal Sajovic, je čas, da hotele na novo pozicionirajo ter vzpostavijo nove hotelske in gostinske produkte z višjo dodano vrednostjo. Posebej je izpostavil segment motivacijskih potovanj oziroma različnih dogodkov za organizirane skupine. Tovrstni produkti so pomembni za prehodna obdobja, medtem ko se bodo v obeh glavnih sezonah, ki sta dobro zasedeni, osredotočili na kakovost.

Vpeljali bodo tudi sodobna orodja za marketing in prodajo. "Dolgoročno želimo postati sinonim za kakovostno in prijazno storitev ter najboljše hotelsko podjetje v destinaciji," je poudaril Sajovic in dodal, da pripravljajo tudi investicije, ki jih hoteli potrebujejo. Poleg tega je napovedal nadaljnjo intenzivno sodelovanje pri aktivnostih za razvoj destinacije s kranjskogorsko občino in lokalnimi turističnimi akterji.