c S
Po dopustih nadaljevanje pogajanj v Siju 04.09.2018 07:35 Ravne na Koroškem/Jesenice, 03. septembra (STA) - Ob soglasju socialnih partnerjev so v skupini Slovenska industrija jekla (Sij) v času poletnih dopustov prekinili pogajanja in jih bodo nadaljevali po dopustih, so za STA pojasnili v Siju. Pogajajo se o sistemu nagrajevanja in podjetniški kolektivni pogodbi, napovedano je bilo tudi, da se bodo lotili prenove plačnega sistema.

V skupini Sij so že pripravili nov model nagrajevanja zaposlenih in ga usklajevali znotraj skupine, osnutek pa tudi že predstavili sindikatom. Predvidoma v septembru bodo nadaljevali pogajanja o podjetniški kolektivni pogodbi, so še pojasnili v Siju.

Podrobnosti dosedanjih dogovorov niso znane. Za pojasnila o stališčih sindikata predsednik Skei konference v družbah Sij na Ravnah na Koroškem Boris Štriker za STA danes ni bil dosegljiv.

Sindikati v skupini Sij si sicer že od lani prizadevajo z upravo doseči dogovor glede več zahtev. Ker napredka v dogovarjanjih niso dosegli, je sindikat Skei spomladi v Metalu napovedal zbore delavcev, a jih nato ni izvedel, saj je še pred napovedanimi zbori sindikata razmere na zborih delavcev v Metalu in Acroniju pojasnjevalo vodstvo Sija.

Za skupno mizo so strani nato sedle 24. maja letos in tako nadaljevale pogovore o prenovi kadrovskih sistemov v skupini, ki so se začeli lani in so zastali med drugim tudi zaradi sprememb v upravi Sija, ki v polni sestavi deluje od aprila letos. Maja so se strani dogovorile za nadaljnja pogajanja, ki pa so bila čez poletje, kot omenjeno, zaradi dopustov prekinjena.