c S
Skupina Salus v polletju z rastjo prihodkov in dobička 03.09.2018 07:27 Ljubljana, 31. avgusta (STA) - Skupina Salus je v prvem letošnjem polletju ustvarila dobrih 128 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje oz. 12,9 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za 14,8 odstotka na 2,56 milijona evrov, je Salus danes sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Največja družba v skupini, Salus Veletrgovina, je v polletju ustvarila 127,01 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje ali 12,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za 30,7 odstotka na 2,83 milijona evrov.

Kot so v Salusu zapisali v poročilu o poslovanju, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze, je trg zdravil, zdravil brez recepta in prehranskih dopolnil, na katerem pretežno poslujejo družbe skupine Salus, v prvem letošnjem polletju v primerjavi z enakim obdobjem lani dosegel nekaj več kot šestodstotno rast.

Družba Salus, ki je obvladujoča družba, s skupini pa so še Salus Veletrgovina, Carso, Nensi, Medika Internacional, Carso Internacional Skopje in Carso Cro Zagreb, je v polletju ustvarila 251.318 evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 7,9 odstotka manj kot predlani. Čisti dobiček se je povečal za 53,7 odstotka na 3,52 milijona evrov.

Družba Salus sicer izvaja postopek načrtovanega prevzema družbe Sanolabor. Delničarji Salusa so na julijski skupščini soglasno potrdili podpis pogodbe za nakup več kot polovice Sanolaborja, ki je bila sklenjena konec maja. Delničarji so potrdili tudi dokapitalizacijo Salusa v višini 14,21 milijona evrov, pri kateri lahko sodelujejo prodajalci delnic Sanolaborja.