c S
Ryanair na Irskem priznal sindikat kabinskega osebja 31.08.2018 07:28 Washington, 30. avgusta (STA) - Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je na Irskem pristal na priznanje statusa sindikata kabinskega osebja. S tem je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP stopil korak naprej v dolgotrajnem procesu izboljšanja pogojev dela zaposlenih, ki so svoje nezadovoljstvo v zadnjih mesecih izkazovali z več stavkami.

Irski letalski prevoznik je sporočil, da so sklenili dogovor s sindikatom Forsa. Že prej je Ryanair podobne sporazume sklenil s sindikati kabinskega osebja v Italiji, Nemčiji in Veliki Britaniji.

"Zadovoljni smo, da smo podpisali sporazum, s katerim priznavamo sindikat Forsa na Irskem," je dejal vodja kadrovske službe v Ryanairu Eddie Wilson. Prevoznik tako nadaljuje s priznavanjem sindikatov v družbi, pripravljajo se tudi na priznanje statusa sindikata pilotov, še poroča AFP.

Ryanair je popustil po tem, ko so piloti v več evropskih državah v začetku meseca izvedli 24-urno stavko, v sklopu katere je moral prevoznik odpovedati več sto letov, prizadetih pa je bilo več tisoč potnikov.