c S
Hisense v Velenju načrtuje gradnjo tovarne televizorjev 30.08.2018 14:27 Velenje, 30. avgusta (STA) - Kitajska skupina Hisense, novi lastnik velenjskega Gorenja, ima v načrtu izgradnjo nove tovarne v Velenju, ki bo prinesla več sto dodatnih delovnih mest in bo na začetku zagotavljala proizvodnjo enega milijona televizorjev letno, je na sprejemu pri velenjskemu županu Bojanu Kontiču povedal prvi mož Gorenja Franjo Bobinac.

Kontič je namreč v mestni hiši danes sprejel kitajskega veleposlanika v Sloveniji Ye Haa, srečanja pa sta se udeležila tudi Bobinac in novi podpredsednik uprave Gorenja Lan Lin, ki je hkrati tudi izvršni podpredsednik skupine Hisense.

Kot so sporočili iz velenjske občine, je Bobinac na sprejemu pojasnil, da je v procese Gorenja že vključenih 30 strokovnjakov iz Hisensa, bojazni o morebitnih odpuščanjih, ki so se pojavile v lokalnem okolju, pa je zavrnil kot povsem odvečne, saj jih ne bo.

Bobinac, ki je od konca avgusta naprej tudi podpredsednik za marketing v družbi Hisense International iz kitajske skupine, je povedal, da bo glavni del proizvodnje ostal v Velenju in se še povečal.

Hisense ima namreč, tako Bobinac, v načrtu tudi izgradnjo nove tovarne v Velenju, ki bo prinesla več sto dodatnih delovnih mest in bo na začetku zagotavljala proizvodnjo enega milijona televizorjev letno.

Bobinac je po navedbah velenjske občine povedal še, da so z novimi člani uprave Gorenja hitro prepoznali skupne poglede na nadaljnji razvoj družbe in da bodo sinergijo združevanja uresničevali na več področjih.

Drugi mož Gorenja Lan pa je zagotovil, da je proces združevanja Gorenja s Hisensom potekal zelo dobro in hitro. Po njegovih besedah so družba in zaposleni v dobrih rokah in bo tako tudi ostalo. Po njegovih zagotovilih bodo podjetje naredili še boljše, saj v njem vidijo še nekaj potenciala.

Kontič je medtem spomnil, da so občinske oblasti z Gorenjem več desetletij skupaj razvijale mesto, ki prihodnje leto slavi 60 let, in da bodo zato tudi v prihodnje pozorno spremljale ukrepe gospodarskih subjektov v občini. Od njih pričakujejo uspešno poslovanje in družbeno odgovorno ravnanje. S skupnimi močmi pa si po njegovih besedah vsi prizadevajo za čim več delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.

Hisense ima v lasti več kot 95 odstotkov Gorenja. Za delnico družbe iz Velenja je v prevzemni ponudbi, ki se je končala konec junija, plačal 12 evrov. Pred dnevi je nov lastnik imenoval tudi novo nadzorni svet, Gorenje pa je dobilo novo razširjeno upravo, saj se je obstoječim članom pridružilo šest novih iz skupine Hisense. Kitajskega vlagatelja, ki je eden največjih svetovnih proizvajalcev televizorjev in gospodinjskih aparatov, je sicer izbrala uprava Gorenja, ki je iskala strateškega partnerja, ki bi družbo podprl pri razvoju.