c S
Adria Airways v prvem polletju prepeljala več kot pol milijona potnikov 30.08.2018 11:15 Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Adria Airways je v polletju prepeljala 577.233 potnikov, kar je 8,6 odstotka več kot v enakem obdobju lanskega leta. Družba je povečala število lastnih letov in letov v okviru storitve najema letala s posadko. Letalski prevoznik je povišal tudi operativne prihodke, so sporočili iz družbe, kjer poslovnih rezultatov za polletje niso razkrili.

Družba je število svojih poletov na letni ravni okrepila za 2,4 odstotka, kar pomeni, da je izvedla skoraj 10.000 poletov v prvih šestih mesecih. Močno se je povečalo tudi število poletov za druge letalske družbe, saj jih je Adria Airways opravila več kot 3300. Tudi izkoriščenost potniške kabine v rednem prometu je v prvem polletju boljša, in sicer za nekaj manj kot dva odstotka glede na enako obdobje v lanskem letu in znaša 63,9 odstotka. Operativni prihodki družbe so, kot so navedli, v medletni primerjavi narasli za 17,7 odstotka.

Direktor Adrie Airways Holger Kowarsch je ob objavi rezultatov dejal, da se je družba v prvem polletju "soočila z mnogimi izzivi, zato bodo v prihajajoči zimski sezoni ohranili fokus na stabilni in dolgoročni vzdržni rasti družbe".

Komercialni vidik poslovanja v prvih šestih mesecih je opisal komercialni direktor družbe Christian Schneider. "Prvo polletje je bilo dobro, s komercialnega vidika pa so obdobje zaznamovali številni dejavniki, ki so vplivali tako na celotno letalsko industrijo, kot posamezne letalske prevoznike. Specifične razmere in globalna dinamika so terjali od nas nenehne prilagoditve, ki so rezultirale mestoma tudi z neizpolnjenimi pričakovanji naših potnikov. Od prihodnjega obdobja pričakujem več stabilnosti, naše delovanje pa bo usmerjeno v povrnitev zaupanja in izboljšanje kakovosti storitev," je navedel.

Adria je pred časom napovedala, da bo z začetkom letošnjega zimskega voznega reda omogočila tudi polete z nemškega letališča Paderborn-Lippstadt. Neposredne povezave bodo vzpostavili s Zürichom, Dunajem in londonskim Southendom. Letališče v regiji Ostwestphalen Lippe zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija bo Adria Airways s Zürichom povezala enajstkrat tedensko, z Dunajem štirikrat tedensko, z Londonom pa trikrat tedensko.