c S
Svet onkološkega inštituta o polletnem poslovanju in sanaciji 28.08.2018 07:35 Ljubljana, 28. avgusta (STA) - Svet Onkološkega inštituta Ljubljana bo danes obravnaval poročilo o izvajanju sanacijskih ukrepov poslovanja inštituta. Člani sveta bodo med drugim na mizi imeli tudi polletno poročilo o poslovanju inštituta ter poročilo o čakalnih dobah.

Poleg tega bodo danes obravnavali spremembo revizorskega poročila, ki je ugotavljal namensko porabo sanacijskih sredstev. Revizijsko poročilo o porabi sanacijskih sredstev, ki so ga morali pripraviti v skladu z zakonom o sanaciji poslovanja bolnišnic, so obravnavali že na seji konec maja. Inštitut je sicer konec lanskega leta na račun dobil nekaj več kot tri milijone evrov proračunskega denarja, revizija pa je pokazala, da so s sredstvi ravnali skladno z zakonodajo.

Poleg tega se bo svet inštituta danes seznanil s potekom sanacije poslovanja, v kateri se je inštitut znašel zaradi akumuliranega minusa iz preteklih let. Tega je bilo konec leta 2016 za 3,85 milijona evrov, država je s sanacijo krila 80 odstotkov tega minusa.