c S
Terme Topolšica lani z rastjo prihodkov in dobička 27.08.2018 08:52 Topolšica, 27. avgusta (STA) - Terme Topolšica so lani ustvarile 6,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je dva odstotka več kot leto prej. Čisti dobiček je zrasel za pet odstotkov na skoraj 221.000 evrov, je razvidno iz lanskega poročila o poslovanju, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa.

Kot je v poročilu zapisala direktorica Term Topolšica Lidija Fijavž Špeh, je rast lanskih prihodkov predvsem posledica povečanega obsega nočitev in wellness storitev. Dejala je tudi, da je družba v letu 2017 dosegla 71-odstotno povprečno letno zasedenost hotelskih zmogljivosti, povprečje panoge pa je znašalo 65 odstotkov.

Razmerje med domačimi in tujimi nočitvami je v letu 2017 znašalo 76 odstotkov nočitev domačih gostov in 24 odstotkov nočitev tujcev. Med tujimi nočitvami je bilo lani največ nočitev gostov iz Avstrije, in sicer 43 odstotkov vseh tujih nočitev. Sledijo jim Italijani, ki so prispevali 26 odstotkov nočitev, nemški in hrvaški gostje pa so prispevali pet odstotkov vseh tujih nočitev.

Po besedah Fijavž Špehove so v družbi, ki je od junija v večinski, 61-odstotni lasti podjetja Intus invest, dodatno energijo usmerili v obvladovanje vseh segmentov stroškov poslovanja. Kot posledica teh aktivnosti so se vsi stroški družbe lani glede na leto 2016 lani povečali za tri odstotke.

Cilj poslovanja Term Topolšica, ki zaposlujejo okrog 150 delavcev, ostaja nadaljevanje trenda pozitivnega poslovanja družbe. Doseči ga nameravajo ob rednem izpolnjevanju obveznosti do bank, dobaviteljev, zaposlenih in drugih deležnikov. Na ta način bodo lahko lastnikom delnic zagotovili varnost njihove naložbe na dolgi rok, je še zapisala Fijavž Špehova.