c S
Cene nafte po krepki sredini rasti rahlo navzdol 23.08.2018 10:02 Singapur, 23. avgusta (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju malenkost pocenile, potem ko so v sredo beležile občutno rast. Tako ameriška nafta kot nafta brent sta namreč pridobili več kot dva dolarja, rast pa je poganjala informacija o zmanjšanju naftnih rezerv v ZDA.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom oktobra je treba trenutno odšteti 67,83 dolarja, kar je vsega tri cente manj kot ob koncu sredinega trgovanja, ko se je sod ameriške nafte podražil za 2,02 dolarja.

Severnomorska nafta brent z oktobrskim dobavnim rokom se medtem trenutno ceni za 21 centov in je pri 74,57 dolarja za sod, potem ko je v sredo pridobila 2,15 dolarja.

Sredino rast je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa spodbujala objava ameriških oblasti, da so se zaloge črnega zlata v ZDA minuli teden zmanjšale enkrat bolj od pričakovanj analitikov. Danes pa medtem tudi na naftnem trgu odmeva informacija o uvedbi novih medsebojnih carin med ZDA in Kitajsko.