c S
O ponudbah za apartmaje v Ribnici na Pohorju z ločitvenim upnikom 23.08.2018 07:30 Ribnica na Pohorju, 22. avgusta (STA) - Stečajna upraviteljica družbe GTC Kope Simona Goriup je za dve apartmajski hiši v Ribnici na Pohorju v roku prejela nezavezujoče ponudbe. Koliko ponudb točno je prejela, danes ni želela razkriti. Kako se bo glede morebitne prodaje odločila, pa je odvisno od dogovora z ločitvenim upnikom. Prihodnji teden na dražbi prodaja smučišče Kope.

Podjetje Gorsko turistični center (GTC) Kope je v stečaju od 14. septembra 2015, med največje premoženje te družbe pa spadajo smučišče na Kopah in dve apartmajski hiši z več apartmaji v Ribnici na Pohorju.

Potem ko je bilo neuspešnih pet poskusov prodaje apartmajskih hiš, nazadnje je bila neuspešna dražba aprila letos, se je Goriupova odločila za zbiranje nezavezujočih ponudb. "Ponudbe so bile," je danes dejala za STA, števila pa ni želela razkriti. Povedala je le, da se bo kmalu sestala s predstavniki ločitvenega upnika, to je banka Intesa Sanpaolo, da se dogovorijo, kako naprej.

Čez nekaj mesecev se začne zimska sezona, apartmaji v omenjenih dveh hišah ob smučišču, nedaleč od središča Ribnice na Pohorju, pa so razmeroma dobro zasedeni tako pozimi kot tudi poleti. Apartmajski hiši sta bili zgrajeni leta 2009, v eni od hiši je tudi večja kuhinja z restavracijo. Nepremičnini ima zdaj v najemu družba Turi, ki ima tudi koncesijo za bližnje žičniške naprave.

Za prihodnji četrtek, 30. avgusta, pa je napovedana druga dražba za smučišče Kope. Izklicna cena je določena pri 2,38 milijona evrov, medtem ko je bila na prvi dražbi marca letos 3,4 milijona evrov.

Medtem je stečajna upraviteljica Okrožnemu sodišču v Slovenj Gradcu podala predlog spremembe načrta poteka stečajnega postopka, ki ga je sodišče ta teden že potrdilo v predlagani vsebini, a sklep še ni pravnomočen.

Goriupova tako glede na zamike pri unovčevanju premoženja po novem predvideva, da se bo stečaj družbe GTC Kope zaključil do konca leta 2019. Prvotni načrt je bil, da se bo zaključil do konca leta 2017.

Načrt zdaj predvideva, da bo prodaja nepremičnin v Ribnici na Pohorju zaključena do decembra letos, prodaja smučišča Kope, ki ga ima vse od začetka stečaja družbe v najemu koroško podjetje Vabo, pa do aprila 2019.