c S
Promet mariborskega Europarka še naprej raste 22.08.2018 14:49 Maribor, 22. avgusta (STA) - Največje mariborsko nakupovalno središče Europark še naprej beleži rast prometa. "V lanskem letu je promet našega nakupovalnega središča zrasel za dobrih sedem odstotkov. Obenem smo se približali 7,5 milijona obiskov," je na današnji novinarski konferenci povedala center menedžerka Simona Mandl.

Nakupovalno središče je vrata odprlo pred 18 leti in trenutno obsega 120 prodajaln in lokalov, v katerih je zaposlenih skupno nekaj več kot tisoč ljudi. "Prišli smo do polnoletnosti. Odlični poslovni rezultati so plod številnih izkušenj, ki smo jih v teh letih nabrali, pa tudi okrevanja tržišča in boljše potrošniške klime," je dejala Mandlova.

Med obiskovalci je nekaj odstotkov tujcev, v zadnjih letih predvsem iz Avstrije, medtem ko so prej po številu prednjačili Hrvati.

Med letošnjimi novostmi sta odprtje treh novih prodajaln in ponovna uvedba ponudbe fotografskih storitev, medtem ko so pri investicijah v ospredju naložbe za povečanje energetske učinkovitosti. Predvidoma do konca leta naj bi celotno stavbo prenovili z LED-osvetlitvijo, poleg tega jih v prihodnjih mesecih čaka sanacija območja vhoda s Titovega mostu ter asfaltne površine v kletni etaži.

Nadaljevali naj bi tudi z družbeno odgovornimi akcijami. "Letos smo na Europarkovem kolesarskem maratonu že desetič vsa zbrana sredstva od prijavnin kolesarjev podarili v humanitarne namene, in sicer tokrat društvu UP-ornik. Prav tako redno podpiramo športne, kulturne in izobraževalne dogodke v lokalnem okolju," je še dodala vodja središča.

Rojstni dan Europarka so obeležili preteklo soboto s koncertom na Trgu Leona Štuklja, ta konec tedna pa med drugim napovedujejo torto velikanko in tradicionalne rojstnodnevne popuste. "Večina prodajaln bo svoje izdelke znižala za rojstnodnevnih 18 odstotkov," je povedala Mandlova.

Europark upravlja družba SES Spar European Shopping Centers, ki združuje okoli 30 nakupovalnih središč v srednji, južni in vzhodni Evropi. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša nekaj več kot 800.000 kvadratnih metrov.

Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje.