c S
Svet za promocijo o novem šestletnem načrtu promocije kmetijskih in živilskih proizvodov 21.08.2018 15:52 Ljubljana, 21. avgusta (STA) - Svet za promocijo se je danes seznanil z osnutkom strateškega načrta promocije kmetijskih in živilskih proizvodov za obdobje od leta 2019 do leta 2024. To je drugi šestletni strateški načrt, izdelan na podlagi zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov. Javnosti ga bodo predstavili v ponedeljek, ko bo stekla tudi javna razprava.

Dokument bodo javnosti predstavili v ponedeljek na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni, so po seji, ki se jo je udeležila tudi državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tanja Strniša, sporočili z ministrstva.

Člani sveta za promocijo so na strateški načrt danes podali predloge in usmeritve, s katerimi ga bodo izvajalci dopolnili do predstavitve na Agri.

Svet se je seznanil tudi z rezultati "post buy" analize letošnjega pomladnega dela triletne kampanje Naša super hrana. Vsi kazalci za letošnjo pomlad kažejo, da so bili zastavljeni cilji kampanje doseženi, ponekod celo preseženi.

Izvajalec kampanje, oglaševalska agencija Futura DDB, je predstavil komunikacijski akcijski načrt in medijski načrt za jesenski del. Ta bo potekal od 27. avgusta do predvidoma konec novembra. Skupna vrednost tega dela promocijskih aktivnosti je 138.000 evrov in bo zajemala promocijo sheme Izbrana kakovost Slovenija v sektorju mleka in mesa ter njuno generično promocijo.

Člani sveta so se seznanili tudi z vstopom sektorjev mleka, mesa in sadja v nov triletni program promocije ter razmerami in aktivnostmi v ostalih sektorjih, ki doslej še niso sprejeli odločitve o vstopu v sektorsko promocijo po zakonu o promociji.