c S
Na kratko iz gospodarstva 20.08.2018 06:26 Ljubljana, 17. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Agencija za varstvo konkurence (AVK) bo v prihodnjih dneh dokončno spisala povzetek relevantnih dejstev pri presoji koncentracije med United Group in medijsko družbo Pro Plus, lastnico POP TV in Kanala A, danes poroča spletni portal Siol. Gre za ključno fazo postopka presoje koncentracije. AVK bo v tem dokumentu zelo verjetno že nakazala, ali bo United Group, ki ima v Sloveniji že v lasti telekomunikacijskega operaterja Telemach, Pro Plus pa kupuje prek podjetja Slovenia Broadband, prižgala zeleno luč za t.i. medijski prevzem desetletja. Medtem ko AVK odloča o usodi prevzema, bi se lahko lastniške spremembe pojavile tudi v United Group, za katero KKR že nekaj časa išče novega lastnika. Po neuradnih informacijah Siola so so v igri trije kandidati: britanski finančni sklad Cinven, britanski sklad tveganega kapitala BC Partners in češka skupina PPF. V KKR bodo odločitev o tem, ali in komu bodo prodali United Group, po napovedih sprejeli prihodnji mesec, še poroča Siol.

Nadzorni svet družbe Lameta je v četrtek soglasno z mesta direktprja družbe razrešil Ludvika Berglesa in na njegovo mesto imenoval Andra Ocvirka, so danes sporočili iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD). Seja nadzornikov je bila sklicana mesec dni za tem, ko je skupščina delničarjev soglasno odpoklicala vse dotedanje nadzornike in imenovala nove, Berglesu pa niso podelili razrešnice za delo v lanskem letu. Bergles je sicer še pred zasedanjem novega nadzornega sveta za konec avgusta sklical še eno skupščino, ki po prepričanju VZMD ni zakonita.