c S
Septembra nov poskus prodaje premoženja Športnega centra Pohorje 20.08.2018 06:20 Maribor, 18. avgusta (STA) - Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski bo 19. septembra na javnih dražbah skušal prodati premoženje na Areškem in Mariborskem Pohorju, ki mu ga še ni uspelo. Ključni del so žičniške naprave, zemljišča in pripadajoči objekti na Arehu, ki bodo na dražbi šestič - izklicna cena je postavljena pri 3,499 milijona evrov.

Areška smučišča so bila naprodaj že petkrat: prvič za izklicno ceno 11,4 milijona evrov, nato za 8,5 milijona evrov, 6,8 milijona evrov, 5,5 milijona evrov in nazadnje, junija, za 4,373 milijona evrov.

Areški del premoženja predstavljajo obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnica Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekti in opremo za zasneževanje.

Ta del premoženja bo zdaj na voljo po izklicni ceni 3,499 milijona evrov, varščina, ki jo je treba plačati najkasneje dan pred dražbo, je 10 odstotkov izklicne cene, kažejo objave na spletni strani Ajpesa.

Dubrovski bo šestič skušat prodati tudi manjši del premoženja na Mariborskem Pohorju, in sicer nekaj manjših zemljiških parcel in opremo za sistem zasneževanja akumulacijskega jezera Arena, za kar je izklicna cena tokrat postavljena pri 176.900 evrov.

Šestič bosta naprodaj tudi solastniška deleža na zemljiških parcelah med smučiščema Videc in Partizanka, ki predstavljata povezovalno pot med omenjenima smučiščema, in sicer po izklicni ceni 8630 evrov.

Dubrovski bo ob tem drugič ponudil transformatorsko postajo Glažuta (izklicna cena pri 19.710 evrov) in četrtič hiško, sestavljeno iz treh bivalnih kontejnerjev (izklicna cena 3150 evrov).