c S
Cene nafte z rahlo rastjo 14.08.2018 08:54 Singapur, 14. avgusta (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko okrepile. V ponedeljek so cene črnega zlata zaradi zaskrbljenosti nad morebitnim širjenjem krize s turško liro na druga velika razvijajoča se gospodarstva nekoliko upadle.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena oktobra, je bilo treba odšteti 72,85 dolarja, kar je 19 centov več kot ob koncu ponedeljkovega trgovanja. Teksaška nafta za dobavo v septembru se je podražila za 26 centov na 67,46 dolarja.

V ponedeljek so cene nafte zaradi zaskrbljenost vlagateljev nad morebitnim širjenjem krize s turško valuto na druge razvijajoče se države nekoliko upadle. Cena soda nafte brent je upadla za 20 centov, cena ameriške nafte pa za 43 centov.

A učinek dogajanja na valutnih trgih je bil za zdaj omejen, saj se cene nafte odzivajo predvsem na gibanje tečaja dolarja v primerjavi z drugimi pomembnimi svetovnimi valutami, vsaj za zdaj pa tudi še ni večje krize na finančnih trgih zaradi potopa vrednosti turške lire.