c S
Za izvedbo poti čez kanal Grande štiri ponudbe 10.08.2018 13:46 Koper, 10. avgusta (STA) - Do izteka roka je Mestna občina Koper prejela štiri ponudbe za izvedbo projekta kolesarske in pešpoti čez kanal Grande, od katerih nobena ni presegla predvidene vrednosti. Kot so za STA pojasnili na občini, bodo zdaj ponudbe pregledali, z izbranim izvajalcem pa bodo predvidoma v začetku septembra podpisali tudi pogodbo.

Če ne bo zapletov, bodo izvajalca uvedli v delo konec septembra, medtem ko je rok za izvedbo naložbe marec prihodnje leto, so še navedli na mestni občini.

Prvotno je bila naložba ovrednotena na manj kot pol milijona evrov, a je občina na prejšnjem razpisu prejela bistveno višje ponudbe, ki so vse presegale vrednost za več kot 50 odstotkov, razpis pa je bil tako neuspešen. Zaradi povečane vrednosti projekta - skladno z investicijskim programom je ta zdaj ocenjena na nekaj več kot 786.000 evrov z DDV - je naložbo prejšnji mesec obravnaval in potrdil tudi mestni svet.

Omenjena investicija se umešča na območje Semedelske promenade ter bo povezala nastajajoči park in rekreacijske površine, predvideva pa gradnjo manjkajoče kolesarske povezave in njeno navezavo na obstoječo kolesarsko mrežo. Izvedba investicije bo po načrtih občine bistveno povečala varnost kolesarjev in pešcev ter prispevala k ureditvi trajne in kakovostne povezave mestnega središča z robom širšega mestnega središča in povezave s stanovanjskimi soseskami Semedela, Žusterna in Markovec. Ob novem delu kolesarske poti in pešpoti je predvidena ureditev drevoredov in zelenic.

Občina je predvidela financiranje projekta v letošnjem in proračunu za leto 2019, pri čemer pa računajo, da bodo za naložbo uspeli počrpati tudi kohezijska sredstva za mobilnost.