c S
Za mentorske sheme za socialna podjetja na voljo 3,2 milijona evrov 09.08.2018 11:45 Ljubljana, 09. avgusta (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori javnega razpisa mentorske sheme za socialna podjetja. Na razpisu, ki bo predvidoma objavljen v petek, bo na voljo 3,2 milijona evrov. Razdeljen bo na dva sklopa in bo pripomogel k vključevanju oseb v programe mentorstva in usposabljanju mentorjev.

Kot so sporočili z vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, bo evropski socialni sklad za razpis prispeval 2,5 milijona evrov, 1,4 milijona evrov v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in 1,1 milijona evrov v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Javni razpis bo razdeljen na dva ločena sklopa. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je namen sklopa A spodbujanje, mobilizacija, motivacija in proaktivno delovanje zaposlenih v socialnih podjetjih, s poudarkom na zaposlenih iz ranljivih ciljnih skupin.

Na ta način bi preko mentorjev kot pomembnega dela podpornega okolja za socialna podjetja v Sloveniji prispevali k njihovi večji socialni vključenosti in višji stopnji zaposlenosti, so zapisali v vladni službi in dodali, da prenos znanj iz mentorjev na zaposlene ter krepitev njihovih kompetenc posledično zagotavlja tudi trajni obstoj socialnih podjetij na trgu.

Sklop B bo namenjen okrepitvi usposobljenosti, znanja in kompetenc mentorjev na področju socialnega podjetništva preko izobraževanj oziroma usposabljanj, so še dodali.