c S
Japonski avtomobilski proizvajalci priznali goljufanje na testiranjih emisij 09.08.2018 09:35 Tokio, 09. avgusta (STA) - Japonski avtomobilski proizvajalci - Suzuki, Mazda in Yamaha - so priznali goljufanje na testiranjih emisij, je danes sporočilo japonsko ministrstvo za transport. Goljufanje na testiranjih so priznali po tem, ko je ministrstvo začelo preiskavo 23 družb na podlagi podobnega priznanja tekmecev Nissan in Subaru.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so proizvajalci priznali "neprimerno izvedbo" testiranj vozil. Pri testiranjih emisij so namreč izvajali nepopolne teste, ki so bili nato potrjeni kot popolno izvedeni.

Ministrstvo bo preučili njihova poročila in, če bo treba, sprejelo stroge ukrepe. Večina od ostalih 20 preiskanih avtomobilskih proizvajalcev sicer ni imela težav pri pregledu.

Suzuki je priznal napake pri 6,401 pregledanih vozilih, Mazda je ocenila, da je bilo takšnih 3,8 odstotka pregledanih vozil, pri Yamahi pa naj bi šlo za goljufanje pri 2,1 odstotka avtomobilov, ki jih je ministrstvo vzelo pod drobnogled.