c S
Razpis za gradnjo ptujske urgence razveljavljen 08.08.2018 14:13 Ptuj, 08. avgusta (STA) - Postopek izbire izvajalca za gradnjo ptujske urgence, ki je bil zaradi zahtevka za revizijo začasno ustavljen, je zdaj tudi dokončno razveljavljen. Kot je za STA povedal vodja upravno-tehnične službe v ptujski bolnišnici Aleksander Voda, so revizijo opravili v sodelovanju z ministrstvom za zdravje, nov razpis pa bodo objavili najkrajšem času.

Rok za oddajo ponudb zainteresiranih za izvedbo gradbenih del se je iztekel 26. julija, za ta dan je bilo napovedano tudi odpiranje ponudb, a je bil hkrati z oddanimi ponudbami vložen tudi zahtevek za revizijo. Po neuradnih informacijah časnika Večer je eden od prijaviteljev zahtevek vložil zaradi nerazumljivih popisov.

S tem se bo začetek gradnje dolgo pričakovanega projekta v Splošni bolnišnici Ptuj še nekoliko zavlekel, potem ko na novi urgentni center kot edina slovenska bolnišnica čakajo že tri leta. Da bodo na Ptuju urgenco vendarle dobili, je postalo jasno šele aprila letos, ko so v lokalnem okolju le zagotovili denar za dokončno zaprtje finančne konstrukcije, vlada pa je projekt odobrila.

Kot je takrat dejal zdaj že nekdanji direktor bolnišnice Andrej Levanič, bi se gradnja morala letos vsaj začeti, da bi lahko urgenco odprli prihodnje leto.

Vrednost projekta se je v času priprav potrebne dokumentacije za začetek gradnje od leta 2015 do danes spreminjala. Tako je prva vrednost naložbe znašala slabih 2,5 milijona evrov, po spremembi ocene vrednosti investicije, dinamike in virov financiranja ter novelaciji investicijskega programa pa ta znaša skoraj 3,4 milijona evrov.

Država naj bi za gradnjo urgence, ki je pred leti izpadla iz evropskega sofinanciranja mreže urgentnih centrov, namenila dobrega 2,5 milijona evrov, ptujska bolnišnica pa je sama zagotovila skoraj 230.000 evrov. Manjkajočih 620.000 evrov so skupaj zagotovile občine, ki so pri tem dodale slabo polovico, preostanek pa regijska podjetja z donatorsko akcijo.