c S
Munich Re v drugem četrtletju s padcem dobička 08.08.2018 09:40 München, 08. avgusta (STA) - Pozavarovalnica Munich Re je v drugem četrtletju zabeležila 724 milijonov evrov čistega dobička, kar je pet milijonov manj kot v enakem lanskem obdobju. Nemška pozavarovalnica je izpostavila, da so na račun škode, ki jo je povzročil človek, v četrtletju izplačali 501 milijonov evrov, kar je 314 milijonov evrov več kot v drugem četrtletju lani.

Bruto premije so se v drugem četrtletju znižale za 5,2 odstotka na 11,2 milijarde evrov, kar v pozavarovalnici med drugim pripisujejo negativnim učinkom gibanja valut in izteku nekaterih donosnejših pozavarovalniških pogodb.

V četrtletnem poslovnem poročilu so v Munich Re izpostavili visoko rast izplačil za škodo, ki jo je povzročil človek. Največji zahtevek za izplačilo je bila škoda na hidroelektrarni v Kolumbiji.

Munich Re je izplačala tudi 104 milijone evrov za škodo, ki so jo povzročile naravne katastrofe, vključno z junijskimi nevihtami v ZDA.

V pozavarovalnici so ob objavi poslovnega poročila še potrdili napoved celoletnega poslovanja. Pričakujejo, da se bo čisti dobiček v letošnjem letu okrepil za 2,1 odstotka na 2,5 milijarde evrov. "Zagotovo smo na pravi poti, da dosežemo cilj," je poslovne rezultate komentiral izvršni direktor Munich Re Joachim Wenning.