c S
Na kratko iz gospodarstva 08.08.2018 07:30 Ljubljana, 07. avgusta (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Britanski sklad Anacap, ki v Sloveniji deluje v navezavi z družbo Elements Capital, je Novi KBM po današnjih neuradnih navedbah Financ plačal terjatve do skupine Tuš. Medtem naj bi NLB, SID banka in Addiko Bank, kot je pred časom pisalo Delo, terjatve prodale skladu Alfi, ki ga upravlja podjetje KF Finance, v navezi z Deutsche bank. Tako naj bi bila bitka za Tuš še vedno odprta, saj odločitve o prodaji nista sprejeli Gorenjska banka in Abanka. Slednja bo odločilna, saj ima v lasti 20,9 odstotka terjatev do skupine Tuš. Banke v tej prodaji ne delujejo usklajeno, saj imajo zaradi različno zavarovanih terjatev različne interese.

Delničarji Droge Kolinske, ki je del hrvaške Atlantic Grupa, so na današnji skupščini podprli predlog o delitvi bilančnega dobička, ki je lani dosegel 25 milijonov evrov. Za dividende bodo namenili 20 milijonov evrov ali 1,36 evra na delnico, pet milijonov evrov pa bo predstavljal preneseni dobiček. Vodstvu družbe so za lani podelili razrešnico, je razvidno iz objave na Ajpesu.