c S
Nemški piloti Ryanaira se pripravljajo na napoved stavke 07.08.2018 13:14 Frankfurt, 07. avgusta (STA) - Nemški sindikat pilotov Vereinigung Cockpit (VC) se pripravlja na napoved stavke njihovih članov, zaposlenih pri irskem Ryanairu. Kot so sporočili, se je opolnoči iztekel rok, ki so ga postavili vodstvu podjetja, a slednje ni posredovalo ponudbe, s katero bi izboljšali plačilo in pogoje dela za zaposlene.

Iz sindikata so sporočili, da bodo stavko napovedali v sredo ob 11. uri. Po pričakovanjih bo stavkalo vseh 400 nemških pilotov irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika, z dela pa lahko odkorakajo 24 ur po napovedi stavke.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je prejšnji teden stavko podprlo 96 odstotkov članov sindikata VC.

Rok, do katerega so nemški piloti čakali ponudbo vodstva podjetja, se je sicer iztekel tri dni po tem, ko so 24-urno stavko izvedli njihovi irski kolegi. Težav Ryanaira tudi s tem ne bo konec. Irski piloti bodo ponovno stavkali v petek, ko se jim bodo pridružili tudi švedski in belgijski kolegi.

Petkove stavke so letalskega prevoznika prisilile v odpoved 146 od 2400 načrtovanih letov.

V Ryanairu so prejšnji teden napovedali morebitno ukinitev 300 delovnih mest, potem ko je uprava odobrila načrt, da floto letal v Dublinu čez zimo zmanjšajo iz 30 na 24 letal.