c S
Voc Ekologija v nakup Medicinskega centra Glazija v Celju 07.08.2018 11:24 Celje, 07. avgusta (STA) - Celjsko podjetje Vzdrževanje in obnova cest (Voc) Ekologija načrtuje nakup Medicinskega centra Glazija v Celju, ki je bil med Celjani znan kot "naša mala klinika", so za STA povedali v družbi. Za nakup naj bi odšteli 2,5 milijona evrov. Objekt, ki stoji neposredno ob celjski bolnišnici, je bil v lasti celjske družbe Reparo, ki je od 2012 v stečaju.

Voc Ekologija načrtuje prenovo centra, vendar se bo pri tem držal prvotnega načrta, kar pomeni, da bo center namenjen medicinski dejavnosti. Zanimanje za prostore, primerne za različne zdravstvene storitve, je veliko, povpraševanju pa se bo podjetje prilagodilo, dodajajo v Voc Ekologiji.

Za objekt, ki je zgrajen do četrte faze, je stečajni upravitelj Repara Kristijan Anton Kontarščak zavezujoče ponudbe za prodajo prvič zbiral leta 2013, izhodiščna cena pa je bila takrat določena v višini 5,7 milijona evrov.

Objekt je velik 3561 kvadratnih metrov, skupna površina s pripadajočimi zemljišči, ki so ocenjena na 1,4 milijona evrov, pa znaša 12.467 kvadratnih metrov.

Ob začetku gradnje leta 2009 je takratni direktor Repara Boštjan Brenčič napovedoval, da bodo v novi kliniki bolnikom na voljo specializirane zasebne zdravstvene ordinacije s programom samooskrbe, trgovina z medicinskimi pripomočki, optik in lekarna. Ob pritličju je bil načrtovan sanatorij s petimi nadstropij.

V pritličju je bila predvidena ureditev trgovine, varovane kolesarnice in shrambe vozičkov. V vseh štirih nadstropij so bile načrtovane ordinacije, diagnostični centri, prostori za administracijo in interna gostinska ponudba, v petem nadstropju pa bivalne in poslovne apartmaje, predvsem za medicinsko osebje iz tujine oz. kot pooperacijske sobe za okrevanje bolnikov boljšega gmotnega položaja.

Namen Brenčiča je bil prodati ali oddati v najem prostore zdravnikom, zobozdravnikom in drugim iz zdravstvene dejavnosti, ki so že takrat izkazovali precejšen interes.