c S
Cinkarna Celje v širitev proizvodnje praškastih lakov 06.08.2018 11:43 Celje, 06. avgusta (STA) - Cinkarna Celje širi proizvodnjo praškastih lakov in barvnih masterbatchev na lokaciji v Mozirju. Naložba je ocenjena na 1,3 milijona evrov. Z njo bodo lažje uresničevali strateški načrt 2019-2023, naložba pa jim odpira možnost prodora na zahtevnejše trge z boljšimi prodajnimi pogoji, so poudarili v Cinkarni.

Naložbo izvajajo v Mozirju, čeprav so jo prvotno načrtovali v obratu izpraznjene valjarne v Celju. Ta bo zagotavljala dodatnih 600 ton razpoložljivih letnih zmogljivosti barvnih masterbatchev in dodatnih 900 ton letnih zmogljivosti barvnih praškastih lakov iz predvidene dvoizmenske proizvodnje izdelkov.

Testni zagon obeh proizvodnih linij so imeli v navzočnosti proizvajalcev opreme sredi maja, sedaj jih čaka nekaj dela na pomožni opremi. Nato bodo zagnali linijo za barvne praškaste lake, medtem ko morajo za zagon linije barvnih masterbatchev pridobiti okoljevarstveno dovoljenje.

Kot so navedli v vodstvu družbe, bodo s tem lažje uresničili zastavljen strateški načrt, ki v prihodnjem letu predvideva povečanje prihodkov iz prodaje za okoli 30 odstotkov.